438 dagar vill försöka väcka viktiga frågor om journalistik, SvD Kultur

svd recension

Anders Mildner recenserar idag 438 dagar i Svenska Dagbladet. Han skriver bland annat:

”Boken är ett rappt och extremt välskrivet reportage, oavbrutet spännande. Som fängelseskildring torde den omedelbart kunna räknas till klassikerna. Det är i stort sett omöjligt att inte gripas av den effektiva dialogburna texten – uppdelad i stycken där Martin Schibbye och Johan Persson berättar några sidor var.

Men hur kan man minnas så mycket dialog? Hur kan man komma ihåg alla samtal, från grabbigt ryggdunkssnack till diskussioner med fångar, förhörsledare och diplomater?”

Anders Mildner skriver lite längre fram  i recensionen om de större frågorna som lyfts fram i boken, vid sidan av Martin och Johans detaljbeskrivning av 438 dagar i fängelset.

”Efter läsningen lämnas man med en förfärande inblick i förhållandena i Etiopien och med en mänsklig historia som är djupt gripande. Men att boken sätter fingret på utrikesrapporteringens villkor är nog lika stort.”

Läs hela recensionen ”Johan Persson och Martin Schibbye väcker viktiga frågo om journalistik” och blir du sugen på ett eget ex av  438 dagar så kan den beställas här.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone