Ett år senare: Hur är det att vara journalist i Etiopien i dag?

På lördag, på exakt samma tid och plats som presskonferensen var för ett år sedan kommer jag och Johan Persson att delta på ett seminarium i Amnestys och ABF:s regi om de som är kvar. Så här skriver Amnesty på sin hemsida:

”I juli 2012 dömdes den etiopiske journalisten och bloggaren Eskinder Nega till 18 års fängelse för högförräderi och terrorism. Hur är situationen i Kality-fängelset i Addis Abeba? Vad kan göras för att förbättra situationen? Amnesty lokalgrupp 141 för Östafrika, tillsammans med Amnestys svenska sektion, Reportrar Utan Gränser och ABF anordnar ett seminarium om situationen för journalister i Etiopien, med fokus på journalisten/bloggaren Eskinder Nega. Medverkande är journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson som satt fängslade i Kailty-fängelset, etiopiske exiljournalisten Mesfin Negash, Reportar Utan Gränsers ordförande Jonathan Lundqvist samt Amnesty Sveriges generalsekreterare Lise Bergh. Samtalet kommer att modereras av Ulf B Andersson, chefredaktör Amnesty Press. Delar av seminariet kommer att vara på engelska.”

Välkommen till Katasalen i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm den 14 september 2013 kl 13:00.

Uppdaterat: På Kalityfondens hemsida har Theodoros Agera gjort en sammanställning av vad som hänt under året efter att vi släppts fria.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone