”Resan mot fängelset”

Glädjande noterar vi att det utdrag ur 438 dagar som publicerats i Filter #33 fortsätter att skapa förväntan inför boklanseringen. Så här skriver Helsingborgs Dagblad efter att ha läst det:

”Kapitlet består av rakt igenom imponerande reportagetext. Det är som att läsa en dokumentär äventyrsroman och jag kan se en och annan filmproducent dregla över det potentiella råmanuset. Från biljakten över gränsen till de oändliga dags- och nattmarscherna genom öknen, jagade av etiopiska soldater, kryddat med komiken i de båda västerlänningarnas illa uppskattade aversion mot inälvsmat. De trevande och kulturmötande samtalen mellan västerlänning och gerillasoldat under stjärnklar natthimmel saknas inte heller.”

Alla reaktioner, oavsett utgångspunkt, ger mig och Johan kraft att orka gå den där sista milen med texten. Man vill gärna sätta sig ner och suga på något sött efter att ha sprungit 30 kilometer men nu gäller det att istället spurta i mål. Pannben. För oss är det nu en resa mot Friheten. Den verkliga friheten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone